Козметични продукти Хелти Ойлс и Shimani

Хелти Ойлс е българска бутикова компания с основна дейност производство на студено-пресовани масла от ядки и семена за козметиката, кулинарията и фармацията, скрабове от ядки и розова вода.

Разгледай продуктите

Повече за процеса на добиване на маслата

Маслата се добиват по метода на студеното-пресоване, кристално чисти, без добавени разтворители или химически съставки. При метода на студеното-пресоване маслата се извличат до 50 градуса като по този начин се запазват максимално всички полезни елементи и витамини, които се съдържат в тях.

Хелти Ойлс произвеждат продуктите си в България, в сърцето на Розовата долина, от български суровини от различни райони на страната, внимателно подбрани. Районът е изключително чист, богат на ядкови растения, билки и рози.

Всяка суровина се избира внимателно и се тества предварително лично от Хелти Ойлс.

Какво отличава хелти Ойлс от другите производители?

Костилките от праскови, сливи и кайсии, се сушят на слънце, бавно в естествена среда, за да може ядките да съберат максимално слънчева енергия и светлина и да станат пълнички и сухи, пълни с масло. Това е бавен и трудоемък процес, но за да се постигне максимално високо качество е задължителен.

След това костилките се трошат и чистят и от многото тонове костилки се избират само най-хубавите ядки, от които се правят всички масла и скрабове.