Масажно студио BellaDonna

Масажът, освен за приятна релаксация и почивка, може да е мощен инструмент, който да ви помогне да подобрите здравето си и общото благосъстояние. Независимо дали имате специфично здравословно състояние или просто търсите освобождаване от стрес, масажът е нещо, което си заслужава да опитате.

запишете час за масаж
Вид масаж Времетраене Цена
Възстановителен релаксиращ масаж на цяло тяло
(класически масаж)
60 мин. 55 лв.
Частичен класически масаж на гръб, врат или друга зона по избор 30 мин. 35 лв.
Възстановителен релаксиращ масаж на цяло тяло
(класически масаж)
90 мин. 70 лв.
Антицелулитен (пакетна цена за 10 процедури – 300 лв.) 30 мин. 35 лв.
Отстъпка при процедури за бременни 60 мин. 45 лв.

При покупка на карта за десет процедури получавате 15% отстъпка. Картата важи за период от три месеца от датата на закупуване.

запишете час за масаж

Запишете час за масаж

Намираме се в гр. София, кв. Редута, ул. „Попова шапка“ 28

0899 249 674

Видове масаж

Някои от най-популярните стилове масажни терапии

Ползи от масажа за здравето и духа ни

Питали ли ли сте как точно масажът може да облекчи болка, стрес и безпокойство? Като цяло хората, които използват масаж за обща релаксация и благосъстояние или за справяне с конкретни оплаквания, като болка или ограничен обхват на движение, имат напредък в борбата с тях. Изследванията показват, че масажната терапия може да допринесе за справяне с тези проблеми.

Някои от общите ползи при терапия с масаж може да включват:

запишете час за масаж

Масажната терапия може да помогне на тялото по много начини. Масажа може да отпусне мускулната тъкан, което може да доведе до намаляване на притискане на нерви и да увеличи обхвата на движение. Това може да доведе до намаляване на болката и подобряване на функциите на цялото тяло.

Тази терапия може да подобри кръвообращението, което повишава доставката на кислород и хранителни вещества до мускулните клетки и помага за премахване на отпадъчни вещества. Тези ефекти на масажа могат да имат полза при лечението на някои възпалителни състояния като артрит или оток (прекомерно натрупване на течност в тъканите на тялото, което може да се намали с помощта на ръчно лимфен дренаж).

Масажната терапия се смята също, че осигурява релаксация, което понижава сърдечната честота, дихателната честота и кръвното налягане; стимулира имунната система; и обикновено намалява стреса.

Кой вид масаж ще работи най-добре за мен?

Преди да решите кой масажен стил е най-добър за вас, трябва да си зададете въпрос. Смятате ли, че просто искате масаж за релаксация и стрес контрол? Или ви е необходимо облекчаване на симптомите или помощ с определено здравословно състояние? Преди да резервирате масаж, нека терапевта знае това, което търсите.

Здравословни ползи от масажа

Обикновено се счита за важна част от интегрираща и комплиментарна медицина. Често се прилага заедно със стандартно лечение за широк спектър от медицински състояния и ситуации.

Все повече проучвания потвърждават, че масажът може да е ефективно средство за намаляване на стрес, напрежение, болки в мускулите, целулит и други.

Защо масажът се чувства толкова добре и има толкова много ползи за здравето?

  • Намалява безпокойсто, безсъние и главоболие (чрез отделяне на хормони на щастието, като ендофрини и енкефалини)
  • Регулира кръвно налягане и дишане (чрез регулиране на хормоните на стреса, като норепинефрин, епинефрин и кортизол)
  • Помага при болки, спортни травми и контузии (чрез блокиране на продукцията на възпалителни цитокини)

  • Редуцира целулит (чрез подобряване циркулацията на кръв към мускулите, съединителната тъкан и лимфните възли)
запишете час за масаж